Bidt af en skolopender på Fiji i 2015

Det var denne skolopender der bed mig.

I marts 2015 ankom jeg til Suva’s international lufthavn på Fiji uden at have noget sted at sove. En taxi og et hotel ville have kostet mig mere end det dags budget jeg rejste med dengang. Jeg besluttede mig derfor for at prøve at snakke med lokale og der gik ikke længe inden jeg blev tilbudt et lift og overnatning i privat hjem.

Opholdet var på to nætter, men efter den første, vågner jeg om morgenen den 9. marts pga. et kraftigt bid fra en skolopender. Ejeren får slået den ihjel og jeg tager mod en læge. Jeg får at vide at det ikke at nødvendigt at blive tilset af en læge pga. dette bid. Nu her over 7 år senere er jeg i tvivl om en skolopender kan give borrelia.

Man kan ikke stole på Facebook kommentarer hvor der er delte gætterier, men Torben Seefeldt, der er speciallæge i lunge-, infektions- og intern medicinske sygdomme, har oplyst “Ikke bekendt med at tusindben kan overføre sygdom og har ikke kunne finde frem til meddelelser herom.”. Det er derfor usandsynligt at mine smerter skyldes bidet fra en skolopender på Fiji, men jeg har valgt at skrive om det fordi det er en mulig årsag. Kontakt mig venligst hvis du har viden omkring dette eller forslag til hvordan det kan undersøges.

Sådan så jeg ud på ryggen efter bidet


Copyright ©: LivetTilbage.dk
Denne artikel er ophavsretligt beskyttet. Undlad venligst at gengive eller distribuere denne artikel helt eller delvist i nogen form. Hvis du gerne vil citere fra denne artikel eller gengive en lille del af den, venligst kontakt os for at anmode om tilladelse hertil.

Info om affiliate links
Nogle links på denne side er affiliate links. De er uden ekstra omkostninger for dig og kan støtte projektet om at få et godt liv tilbage.