Behandlingsmuligheder for kronisk borrelia

Kronisk borrelia er svær at behandle og jo længere man har haft det, jo mindre sandsynligt er det at blive rask. Jeg forsøger at være positiv og holde fast i at nogle bliver raske og mange får forbedring. Det føler jeg er vigtigt at fokuserer på, især når smerterne er værst og hvor motivationen kan være i bund. I denne artikel vil jeg beskrive behandlingsmuligheder og nogle af mine tanker omkring fremtiden. Mens jeg skriver denne artikel er det stadig ret nyt for mig med borrelia og der er selvfølgelig en masse jeg ikke ved. Jeg er ikke læge og jeg vil anbefale alle der læser med at gøre deres egen research.

Antibiotika
Så vidt jeg kan forstå er den eneste behandling der er anerkendt blandt læger. Jeg kan også forstå at en måneds antibiotika sjældent er nok hvis man har haft infektionen i lang tid. Flere vælger derfor udenlandsk antibiotika behandling over lang tid som behandling. Det er dog langt fra sikkert det kan gøre en kronisk syg borrelia patient rask, eller give markant livskvalitet. Mange vælger det dog som bedste forsøg på behandling ved kronisk borrelia.

Disulfiram
Disulfiram er kendt under brandnavnet antabus. Disulfiram har vist lovende resultater i et studie, men der er behov for mere forskning. Mange er imod Disulfiram pga. risikoen for alvorlige bivirkninger såsom psykose. Borrelia doktoren Marty Ross’ forklaring er med til at overbevise mig om at Disulfiram ikke er en god idé på nuværende tidspunkt.

Urte protokol
Man kan kombinere antibiotika med urter, men mange vælger udelukkende at satse på den naturlige vej til et bedre liv gennem urter. Det skyldes især Stephen Harrod Buhner og succes bogen Healing Lyme. Buhner har sin egen protocol og i følge ham er succesraten på hele 75%. MyLymeData viser også stor succes rate med brug af urter. Det er så vidt jeg kan forstå dog noget der kræver tålmodighed, disciplin, og måske er noget man skal tage resten af livet for at holde symptomer nede. Lymeherbs kan anbefales til køb af urter.

Yderligere muligheder
Der er andre succeshistorier omkring behandling af borrelia, men der mangler i den grad forskning. LDN-medicin og cannabis olie ser ud til at kan forbedre livskvaliteten, mens eksperimentelle behandlinger som S.O.T. og ozonbehandling mangler mere forskning for at kunne dokumentere effekten. Der er dog succeshistorier og når man har det forfærdeligt kan man være villig til at prøve hvad som helst. Jeg er meget imponeret over medicinen LDN efter at have undersøgt det grundigt og det er sjældent jeg har læst om medicin der ikke skræmmer mig, og vel første gang jeg har taget noget medicin som jeg er helt overbevist om er en god idé. Det var en i kommentar på Facebook jeg blev overbevist:

“Inden jeg startede på LDN gjorde jeg mig tanker der matcher dine. Jeg har andre sygdomme, som heller ikke er nemme at få diagnosticeret. Jeg har erfaret:
1)Det kan tage lang tid, og det er ikke sikkert at lægerne finder ud af hvad der er galt.
2)Hvis de finder ud af det, er det ikke sikkert de kan/ vil hjælpe dig.
3) LDN er ufarligt at afprøve.
4) Man har en chance for at få det bedre
Jeg betaler for recept hos Arresødal, ingen vrøvl med uvillige læger.
God bedring og jeg håber de finder ud af hvad du fejler. Hos mig tog det et halv liv.”

Symptombehandlinger
Symptombehandlinger kan give midlertidig lindring af smerter og gøre livet mere overkommeligt. Det er godt at have en SOS plan når livet er hårdest. Når jeg har det værst plejer jeg at ligge med en Beurer HK 48 varmepude udover evt. at sætte guided meditation på og trække vejret dybt. Yderligere linding har jeg oplevet via sauna (især infrarød sauna er anbefalet mod borrelia), varmvandssvømning, badekar/fodbad med epsom salt, øvelser og gåture.

Akupunktur er måske at betragte som symptombehandling for midlertidig linding for nogle, men kan måske blive set som et et element i et forsøg på at blive symptomfri for andre. Som en del af symptombehandling kan jeg også nævne kunsten at prøve at distrahere sig fra smerter, når det er muligt. Når smerten ikke er værst, forsøg at leve sig ind i en TV-serie, fodboldkamp eller tag aktiv del i en sport der får tankerne væk fra smerter. Det er alle eksempler på ting der kan føles lindrende.

Min plan
Tage en ting af gangen. Jeg har fået to borrelia diagnoser i Danmark og fokusere i første omgang på det hjælp jeg kan få i Danmark. Dernæst er det mest sandsynglige nok længere antibiotika behandling i udlandet eller at følge en præcis protokol fra en anerkendt borrelia læge i udlandet. Jeg tror umiddelbart det sidste er mere sandsynligt baseret på det research jeg har gjort indtil videre. Eftersom jeg er testet negativ på coinfektioner i Danmark, men positiv på et tysk og et polsk laboratorium, er det også vigtigt at have dette med i overvejelserne i forhold til valget af fremtidig behandling.Copyright ©: LivetTilbage.dk
Denne artikel er ophavsretligt beskyttet. Undlad venligst at gengive eller distribuere denne artikel helt eller delvist i nogen form. Hvis du gerne vil citere fra denne artikel eller gengive en lille del af den, venligst kontakt os for at anmode om tilladelse hertil.

Info om affiliate links
Nogle links på denne side er affiliate links. De er uden ekstra omkostninger for dig og kan støtte projektet om at få et godt liv tilbage.